Voedsel doneren

Voedsel

Voedselbank heeft houdbare levensmiddelen nodig door het flinke aantal klanten en door de economische crisis kampen de Voedselbanken met een tekort aan levensmiddelen. Tegelijkertijd moeten bedrijven die ons etenswaren geven beter op hun geld letten en zijn ze dus minder scheutig met artikelen. In het ergste geval zullen we daardoor worden genoodzaakt om de pakketten veel soberder te maken of zelfs nieuwe klanten te weigeren.

Basisbehoefte

We doen dan ook een dringend beroep op mensen die iets kunnen missen om houdbare levensmiddelen (niet aangebroken en niet over de houdbaarheidsdatum heen) aan ons te geven: groente/fruit/vis/vlees in blik, koffie, suiker, thee, houdbaar broodbeleg, pasta, rijst, saus etc. Kort gezegd: dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn we op zoek naar bedrijven die ons kunnen helpen aan groente en fruit. Brood is er gelukkig genoeg, dankzij de trouwe steun van een aantal bakkers in onze regio. U kunt elke donderdag van 10.00 – 12.00 uur langskomen bij de Voedselbank aan de Hoogwakersbosstraat 12 te Noordwijk (het oude DPO gebouw) om levensmiddelen te brengen. Voor Noordwijkerhout is dat op donderdag van 13.00 – 15.00 uur aan de dr. Poelslaan 19.

Iets extra’s

Door de bank genomen lukt het ons om elke week een redelijk voedselpakket aan te bieden. Soms is het karig, andere keren is het wat ruimer. Maar daarnaast zouden we graag het hele jaar actie willen voeren voor wat extra’s boven de eerste levensbehoeften, namelijk “schoon”-spulletjes: tandpasta, shampoo, wasmiddelen, allesreiniger, luiers, damesverband, enz. Dit krijgen we zelden of nooit (omdat daar meestal geen houdbaarheidsdatum aan vast zit), maar onze klanten zijn er wel erg blij mee.

Ideale boodschappenlijst

Voedselbanken Nederland heeft als kernwaarde klanten gezonde voeding te geven, uitgaand van de schijf van vijf. Wij zijn echter afhankelijk van wat wij krijgen. We zijn blij met allerlei soorten eten, maar hebben een ideale boodschappenlijst als het lang houdbare producten betreft. De Vrije Universiteit in Amsterdam gaf ons advies bij het samenstellen van deze verlanglijst. Naast deze lijst kunnen wij altijd heel goed vis in blik gebruiken! We hebben natuurlijk ook graag verse groenten en fruit. Meer weten? Neem contact met ons op via 06-42689135 of uitgifte-nw@voedselbanknoordwijk.nl