Voedselverspilling tegen gaan en armoede bestrijden

Op 20 oktober organiseert Voedselbank Noordwijk een open dag. Iedereen die geïnteresseerd is in het werk van de voedselbank is van harte welkom. Veel voedselbanken houden open huis in de Week van de Voedselbanken (week 42). In deze week vallen zowel Wereld Armoede- als Wereldvoedseldag; twee relevante thema’s voor voedselbanken. Zij zamelen immers veelal voedsel in dat anders verspild zou worden en delen dat uit aan de armsten in de samenleving

Voedselbank Noordwijk helpt momenteel elke week 25 huishoudens aan een voedselpakket. Het streven is om wekelijks zo’n 25 producten uit te delen die voldoen aan de Schijf van Vijf.

“Wij ontvangen eten van veel bedrijven in de gemeente” aldus het bestuur van Voedselbank Noordwijk. Veel van het eten dat wij ontvangen, zou anders vernietigd moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken. Natuurlijk staat de voedsel veiligheid hierbij voorop.

Op de open dag kun je zelf zien hoe de voedselbank werkt. En wat er zoal bij komt kijken.

De Open Dag vindt plaats op zaterdag 20 oktober as. van 16.00 uur tot en met 19.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Ons adres: Hoogwakersbosstraat 12. De ingang is aan de rechterkant van het gebouw, dus niet de hoofdingang. U bent van harte welkom!
Meer informatie op: voedselbanknoordwijk.nl